fbpx
как да учим чужд език

7 начина да учиш чужд език

Преди да напишете едно изречение първо трябва да го прочете на глас, после да кажете всяка дума на глас отново, докато я пише и накрая на глас отново да прочете написаното. Целта на това упражнение е да ви принуди да намалите скоростта, за да се обърне внимание към детайла.

„Drown Yourself to Swimming“

Оставете уюта на вашия дом и отидете до място, където говорят нещо, но на езика, който искате да научите. След това останете да живеете там в следващите 6-12 месеца. Това може да бъде болезнено и много самотно, но със сигурност ще ви бъде много полезно, за да научите езика. Със сигурност ще имате преживявания, в процеса на ученето, на които непременно се насладете.

„Immersion“

Може би по-лесно и ефективно е потапянето – или, когато учиш нов език, чрез въздействието и контекста. Така, например, ако вие учите италиански, правете го в пицария. Можете да опитате да четете менюто, или може би дори да стигнете по-далече – да си поръчвате на италиански – Антипаста, Pizza Tonno или Gelato?

„Mnemonics“

Мнемоника, е метод да се научат нови думи чрез създаване на асоциации, което го прави лесно за запомняне. Например, нека кажем, че искате да запомните на английски език френската дума „chou „, която означава „зеле“. „Chou“ се произнася като „обувка“ на английски , така че можете да си представите зеле на краката си, вместо обувки. След това, когато трябва да кажете „зеле“, мозъкът ви ще мисли „зеле, обувки“.

„Scriptorium“

Това е упражнение по писане. Учениците пишат на езика, като едновременно с това го говорят на глас. Преди да напишете едно изречение първо трябва да го прочете на глас, после да кажете всяка дума на глас отново, докато я пише и накрая на глас отново да прочете написаното. Целта на това упражнение е да ви принуди да намалите скоростта, за да се обърне внимание към детайла.

„Shadowing“

Сянката се използва, за да научите лексика. Можете да слушате нови думи чрез слушалки и да се опитвате да повтаряте толкова бързо, колкото можете. Изобретателят Alexander Arguelles, който говори 50 езика, предполага, че това можете да го правите по време на ходене бързо, за да се увеличи пъргавината и притокът на кръв!

„Tech и Apps“

Учене на чужд език чрез онлайн приложения.

„Get a Studybuddy“

Свържете се с хората от цял свят, чрез интернет и говорете заедно.

Свържете се с нас и тук:

http://www.misstedy.com/

https://uchiteli.bg/profile/teodora/10339

https://www.facebook.com/MissTedyTeacher/

https://www.facebook.com/bloomeracademybg

https://www.youtube.com/channel/UCzUmniHRCbQGM3EVK3sPTww/

https://www.instagram.com/miss_tedy_teacher/

https://www.instagram.com/bloomeracademybg/

английски, немски, френски, испански, руски, Bloomer Academy, индивидуални уроци, частни уроци, езикова школа

Post Author

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights