fbpx
английски, немски, френски, испански, руски, Bloomer Academy, индивидуални уроци, частни уроци, езикова школа

English Anywhere: Епизод 3 – Present Simple Question & Negative form – Въпросителна и отрицателна форма

Спомагателният глагол “Do”, в Present Simple, помага на всички глаголи, с изключение на модалните, have got и be, да образуват отрицателна и въпросителна форма. В това число и на самия себе си, когато означава “правя, върша нещо”.

Здравейте!

За тези от вас, които за първи попадат на моите уроци от поредицата English Anywhere, препоръчвам да започнете с гледането на предишните два урока за Present Simple, защото, в този, продължаваме from there, where we left off последният път – с Negative & Question forms на Present Simple tense:

English Anywhere: Епизод 1 – “English tenses” – Употреба на “Present Simple” – Сегашно просто време – https://youtu.be/5ICWDJtXIkI

English Anywhere: Епизод 2 – Present Simple Affirmative – Положителна форма в Сегашно просто време – https://youtu.be/mp41h01O5_8

Как образуваме отрицателни и въпросителни изречения?

Когато искаме да изразим отрицание, съвсем логично е да използваме отрицателна частица. В английския (In English) това е частицата “not”. Тя е равносилна на отрицателната частица “не” в българския език. Но, за разлика от него, в английския само “not” не е достатъчна, за да образуваме отрицателна форма, необходим е и спомагателен глагол.

граматика, Present Simple tense, английски, немски, френски, испански, руски, Bloomer Academy, индивидуални уроци, частни уроци, езикова школа

Във видеоурока ще разберете как точно образуваме отрицателната и въпросителна форма в английския, заедно с много примери.Ако нещо е останало неизяснено и имате някакви questions, можете да ги оставите in the comment section под видеото и аз ще ви отговоря!

Have a lovely day and see you next monday!

Ако намирате уроците ми за полезни, please subscribe for my YouTube-channel – https://www.youtube.com/channel/UCzUmniHRCbQGM3EVK3sPTww и така няма да изпускате новите, които с удоволствие правя за вас.

Абонирайте се за моя YouTube канал

А, ако искате да затвърдите наученото и да използвате Present Simple, без никакви проблеми, винаги можете да си запазите час с мен и заедно да упражним и затвърдим тези знания.


Свържете се с мен и Bloomer Academy:

http://www.misstedy.com/

https://uchiteli.bg/profile/teodora/10339

https://www.facebook.com/MissTedyTeacher/

https://www.facebook.com/bloomeracademybg

https://www.youtube.com/channel/UCzUmniHRCbQGM3EVK3sPTww/

https://www.instagram.com/miss_tedy_teacher/

https://www.instagram.com/bloomeracademybg/

Post Author

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights