fbpx
Теодора Вълчева, Мис Теди, Как да учим чужди езици, БНТ

Как да учим чужди езици? В „Денят започва“, по БНТ

Има ли рецепта за бързо учене на чужди езици?
Не, рецепта няма.

🤷🏻‍♀️ Как да учим чужди езици?

За чуждите езици и за това дали има „лесна рецепта“ за изучаването им беше темата на участието ми в Сутрешния блок на БНТ „Денят започва“, на 3.11.2023 год.

За мен беше привилегия поканата за участие в рубриката на сутрешния блок на БНТ „Питай експерта“.

Надявам се разговорът ни с водещите Христина Христова и Симеон Иванов да е помогнал и мотивирал тези, които учат чужди езици или обмислят да стартират това начинание.

Със сигурност, както много пъти съм отбелязвала, знанието на чужд език открива нови светове и нови възможности.

В разговора ни отбелязах, че децата възприемат много по-бързо и при тях проблем с изучаването няма. Те най-лесно усвояват езика още в най-ранна възраст и го правят естествено от средата, в която общуват. Затова винаги съм окуражавала родителите да не се страхуват от това, че децата им са малки и ще бъдат натоварени допълнително с друг език. Не! За тях ще бъде повече от естествено неговото усвояване. Въпросът е това да става по най-добрия и интересен начин.

Има ли рецепта за бързо учене на чужди езици?

Не, рецепта няма.

Както няма и „бързо учене на чужд език“. Това е маркетингов трик, който, за моя изненада, работи успешно 🙂 Всички обичаме да вярваме в чудеса.

„Чудесата“ при изучаването на чужди езици са:
мотивация, дисциплина и много труд

Какво още си казахме в студиото на „Денят започва“ можете да видите, както в линка от предаването , така и в следващото видео от YouTube-канала ми:


Post Author

Leave a Reply

%d bloggers like this:
Verified by MonsterInsights